Gode råd til nytårshunden

Traditionen tro er der travlhed hos hundepensionerne, som er specialister i at give de firbenede en god nytårsaften. Har du ikke sendt hunden på pension, så er der gode råd her.

Nytårsaften er en af de travleste dage på året for hundepensionerne - hundeejerne har nemlig rigelig at se til, når fyrværkeriet for alvor sender brag og lysglimt ind i stuerne. Derfor vælger mange at sende hunden på pension.

I Torben Winklers hundepension afværger de hundenes nervøsitet ved at tænde for lyset og spille musik for hundene.

- Musik beroliger jo hunde, det gør det jo. Altså, når der er lidt godt musik, så falder de til ro, siger Torben Winkler.

Men hvad gør man, hvis hverken musik eller lys beroliger?

- Så laver vi en lille hule til dem som de kan være inden i, siger Torben Winkler. Man kan for eksempel lave en hule blot ved at putte en stor dug henover et sofabord, så hunden kan gemme sig i det lille mørke "rum".

På landet er der ofte langt mindre larm end i byerne. Hvis man bor i byen og ikke har fået sendt hunden på pension, er der heldigvis gode råd at hente.

- Hvis man har et værelse man kan sætte hunden ind i, hvor der er musik og lys og man kan måske rulle for vinduet - dét er et godt råd, siger Torben Winkler.