LIGE NU:

Godt vand gav gode tider til Limfjords-krydseren

Lave bølger og næsten ingen strøm i fjorden gav svømmerne, der søndag kastede sig ud i Limfjordskrydseren rigtig gode forhold.

Det var en svært tilfreds leder af Limfjordskrydseren, der søndag eftermiddag kunne se tilbage på det traditionsrige svømmestævne.

- Det er gået rigtig, rigtig godt. Der har været gode vejrforhold med få og lave bølger og næsten ingen strøm, fortæller Lars Møller.

- Der er blevet svømmet nogle rigtig gode tider, og nu hvor vi har fået alle mand op af vandet, sidder de og hygger i solen, fortæller han videre.

Limfjordskrydseren har tre distancer - 600 meter, 1500 meter og fem kilometer - så uanset temperament var der noget at se på fra havnefronten i Aalborg eller Nørresundby.

På den længste distance var der et heat for motionister, men der blev også svømmet DM i Open Water på distancen. Her endte to nordjyder i den sjove ende af resultatlisten.

Grith Sigsgaard fra Svømmeklubben 68 i Hjørring blev nummer to hos kvinderne med en tid på 1 time, 1 minut og 44 sekunder - 11 sekunder langsommere end vinderen Lærke Ruby fra A6 i Ganløse.

Hos mændene var det også sølvet, der endte i Nordjylland. Mikael Thode Sørensen fra Aalborg Svømmeklub kom med tiden på 55 minutter og 51 sekunder godt et minut senere i mål end vinderen Frans Johannesen fra Esbjerg Svømmeklub.

På den mellemste distance måtte arrangørerne hjælpe fire svømmere op af vandet før mål.

- De havde bare ikke kræfterne til at gennemføre, siger Lars Møller.

I skadesafdelingen var der flere svømmere, der fik rifter og enkelte fik også forfrysninger i det 19 grader varme - eller kolde om man vikl - vand.