Foto: Per Colstrup Vinkel

Godt venskab belønnes i Løgstør

En dreng fra 3.B på Løgstør er så glad for sine klassekammerater, at han har inviteret dem alle med i Lalandia.

Mads Holtegaard Rasmussen fra 3.B på Løgstør Skole er ikke en helt normal elev. Han lider af sukkersyge, og derfor har han brug for mere opmærksomhed end andre elever. Men det er ikke noget problem, både klasselærer og elever hjælper nemlig, når Mads har behov for det.

- Hvis mit sukkerniveau falder, eller der sket et eller andet, så er der altid en til at hjælpe mig, fortæller Mads Holtegaard Rasmussen.

Den historie er så god, at medicinalvirksomheden Bayer nu har givet den 8-årige dreng en pris på 50.000 kroner. En pris der skal bruges til en ganske bestemt ting.

- Jeg vil gerne give dem noget tilbage, så derfor skal pengene bruges på at vi alle skal en tur i Lalandia, siger den glade dreng.

Og for at finde ud af, hvor meget venner og klasselærer betyder i det daglige skal man bare spørge dagens hovedpersons mor.

- Af og til når Mads er trist, så ringer en ven, eller en anden kommer forbi. De hjælper ham både på og udenfor skolen, og trøster ham, hvis han har det dårligt, så hans kammerater betyder det hele, fortæller en stolt mor Janni Christensen.

Mads Holtegaard Rasmussen vandt prisen via en afstemning på Bayers hjemmeside. Her fik han 57 procent af stemmerne, langt flere end de to andre kandidater.