01:41

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Golfklubber bruger stadig pesticider

Hjørring Golfklub er en af de klubber, der har fået påbud for at have ulovlige pesticider i klubben.

I alt har 34 danske golfklubber i år fået uanmeldt besøg af kemikalieinspektionen, og knap 25 procent af klubberne har vist sig at være i besiddelse af ulovlige pesticider. Miljøstyrelsen har politianmeldt to klubber og udstedt syv påbud herunder Hjørring Golfklub. 

Hjørring Golfklub fik det gule kort af miljøstyrelsen under et kontrolbesøg den 5. juli. Der blev fundet sprøjtegift i klubbens lokaler, der kun må anvendes på gårdspladser og ikke på golfbaner. Golfklubben afviser, at de har brugt forbudte midler.

-Det er åbenbart på miljøministeriets liste over forbudte midler og det blev opbevaret ovre i greenkeeper gården. Det var vores fejl. Det er ikke et middel vi har anvendt, og er noget vi har købt for mange år siden, siger Lars Rom Olsen, der er golfdirektør i Hjørring Golfklub.

DGU har gennem de senere år løbende informeret golfklubberne om pesticidfri pleje af golfbaner, men DGU må erkende ikke at være trængt godt nok igennem med budskabet alle steder, og det vurderes derfor, hvordan indsatsen kan fokuseres yderligere.

- Hvorfor der stadig bruges ulovlige pesticider, kan der være flere årsager til. Det kan skyldes manglende viden eller konkurrence klubberne imellem og et pres fra golfspillerne om, at banen skal være i en stand, som de kender fra sydeuropæiske anlæg, siger DGU's formand Søren Clemmensen.