Golfklubber er hårdt pressede

I de seneste år er antallet af klubber steget kraftigt, men det er antallet af golfspillere ikke, og det kan nu mærkes i klubkasserne på region Nordjyllands golfbaner.

Der er koldt og tomt på golfbanerne i Himmerland Golfklub, og det er ikke kun på grund af sneen. Klubben mister flere og flere af deres medlemmer. For fem år siden havde klubben næsten 1000 medlemmer, men siden da har hver tredje forladt banerne i Himmerland. De fleste af dem til fordel for ny-etablerede golfklubber.

Der er masser at nye klubber i Nordjylland. I de seneste 7 år er der kommet 8 nye klubber i regionen, mens endnu en er på vej. Det betyder, at der snart er 30 golfklubber i Nordjylland, men antallet af nye golfspillere er ikke fulgt med. Det kommer ikke bag på idrætsanalytiker Kasper Lund Kirkegaard. Han forudså den nuværende situation for flere år siden.

-Der var vi allerede dengang ude at sige, pas nu på i Nordjylland, for lige specifikt der er der noget, der tyder på, at man bygger for meget i forhold til den efterspørgsel der har været, siger Kasper Lund Kirkegaard til TV2/Nord.

Dengang advarede også Dansk Golf Union mod etablering af nye nordjyske golfklubber, men unionen kunne og skulle have gjort meget mere end det, mener Kasper Lund Kirkegaard.

-De kunne have sat sig sammen med de kommuner og investorer, der var villige til at spytte penge i kassen i sin tid, og have lavet en ordentlig analyse af behovet deroppe, og det gjorde de så vidt jeg ved ikke, siger analytikeren.

De nuværende regler giver kun mulighed for én type medlemskab til flere tusinde kroner om året, uanset hvor meget eller hvor lidt man spiller. Nu vil Dansk Golf Union gøre reglerne mere fleksible, for at tiltrække nye medlemmer.

Forsiden lige nu