LIGE NU:

Gratis bærbar til Uni-studerende

Gaveregnen silede i dag ned over eleverne på Aalborg Universitet. De 23 elever der netop er startet på den nye energiuddannelse fik i dag en top tunet bærbar computer til at klare sig igennem studiet med.

Gør en forskel
OG den kommer til at gøre en stor forskel:
- Vi ved pludselig at alle vores elever har sådan en computer, vi ved hvad software der er på den, vi kan simpelthen forlange at de har computeren med, og tilrettelægge undervisningen efter det. Og det er en stor forskel til hvordan det har været, siger Lasse Rosendahl til TV2/Nord. Han er professor i Institut for Energiteknik på Universitetet.

Koster ikke noget
De bærbare computere koster ikke universitet en eneste krone. De er nemlig sponseret af fem af energibranchens største virksomheder:

Bedre studerende
- Umiddelbart får vi det ud af det at der kommer kvalificerede studerende på AAU som kan blive ph.d. som kan lave vores projekter. På sigt kan det også være at vi kan rekruttere. Vi har brug for mange medarbejdere indenfor det her felt, siger Jesper Themsen, der er Techical director hos Dantherm.

Samarbejde med erhvervslivet
De gratis computere og samarbejdet med de private virksomheder har stor betydning for Aalborg universitet:

Giver et løft
- Det skulle meget gerne betyde, at når vi har de her muligheder så kan vi give det hele et løft. Og nå op på et meget bredt, højt niveau i uddannelsen, siger Lasse Rosendahl.

Stor værdi
Computerne har en værdi af omkring kr. 200.000