Gratis mad i 14 dage

02:28

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Krigen om ældremaden i Jammerbugt Kommune tager nu en ny drejning. Det Danske Madhus tilbyder de ældre gratis mad, hvis de skifter til firmaet.

Det Danske Madhus fra Silkeborg vandt licitationen, da Jammerbugt Kommune efter turbulent forløb i byrådet sendte ældremaden i udbud. Men højst overraskende vendte halvdelen af de hjemmeboende ældre gaflen nedad til den nye leverandør. De ville hellere have mad en ny lokal leverandør. Men nu tager Det danske Madhus konkurrencen op. I kampen om kunderne lover de nu 14 dages gratis mad, hvis de ældre skifter til dem.

- Det er mange der ikke har prøvet maden fra Det Danske Madhus, og det synes vi de skal prøve. Vi har erfaringer fra andre kommuner, der siger at mange af de ældre bliver hos os, når først de har prøvet vores mad, siger direktør Henrik Sørensen, 

Lisbeth Gades brune sovs bliver lavet her i Biersted Plejecenter. Sovsen er ikke længere kommunal for Lisbet fik en fyreseddel fra kommunen udliciterede ældremaden. Men så lavede hun sit eget firma med navnet Gadekøkkenet og lejede sig ind i selvsamme køkkenet. Flertallet af de ældre har valgt hendes mad, og hun frygter ikke konkurrencen.

- Jeg tager det helt roligt. Jeg får hele tiden tilbagemeldinger om at de ældre er meget glade for maden, og de vil helst have mad der er lavet i nærområdet, siger Lisbeth Gade.

Nu kunne Lisbeth Gade så vælge at lave et lignende tilbud for at kapre kunderne hos Det Danske Madhus, men det har hun ikke tænkt sig.

- Jeg har gode erfaringer med mund til mund metoden. Jeg annoncerer slet ikke, siger Lisbeth Gade.

Lisbeth Gade har op imod 300 kunder mens Det Danske Madhus har omkring 180 i Jammerbugt Kommune.

Forsiden lige nu