02:08

Foto: Christell Maria Iversen

1 af 2

Gratis smør til Norge

Norge er som tørlagt for smør, men nu kommer to nordjyder dem til undsætning. 4000 pakker smør er på vej til de smørhungrende nordmænd.

Smør skal der til i julen. Men i Norge er der i disse dage ikke meget smør at hente i butikkernes kølediske. Nordmændene er nemlig løbet tør for smør. De bruger simpelthen for meget smør, så der kan ikke produceres nok i landet.

- Det er fuldstændig katastrofe hos os. Der er ingen, der får bagt julekager. Så det er altså lidt skidt, siger norske Gunnar Vonbrandes, der er på jagt efter smør i Hirtshals.

Men nu er hjælpen alligevel på vej. Go' Morgen Danmark på TV2 skaffede i denne uge 1000 pakker smør, og søgte efter en chauffør, der ville fragte de mange pakker smør til Norge. Og Karl Christian Lunden fra Slagter Winther i Hirtshals var ikke sen til at melde sig.

- Det er lige før det er nødhjælp, griner Karl Christian Lunden og fortsætter.

- De skal selvfølgelig have smør til deres risengrød deroppe lige så vel som vi andre. Nu har vi en chance for at hjælpe, og så synes vi bare, det er en rigtigt sjov gimmick, siger slagteren.

Slagter Karl Christian Lunden tog siden kontakt til mejeriejer N. H. Lindhardt fra Aabybro Mejeri, for at få 1000 pakker smør ekstra for egen regning. Det fordoblede mejeriejeren, så nu kan nordmændene se frem til 4000 pakker gratis smør, der er på vej til Norge med Oslo-båden natten til fredag.

- Vi har jo samarbejdet i mange år med både is og smør og andre ting, så synes jeg, det var oplagt, at sådan to vendelboer gik sammen om at hjælpe nordmændene, siger N. H. Lindhardt.

De mange smørpakker vil Karl Christian Lunden dele ud i henholdsvis Oslo og Kristiansand i løbet af fredag.