01:28

1 af 2

Gratis wi-fi til Tall Ships Races

De mange gæster til Tall Ships Races i Aalborg er samtidig vidner til en Danmarks premiere. Aldrig før har et så stort område være dækket af trådløst internet.

72 wi-fi master har delt hele havneområdet i Aalborg op i et fintmasket net, så alle kan komme på nettet. Og on-line trafikken følges nøje.

- Det er vigtigt for os at vide om folk, de streamer, surfer eller uploader billeder. Det er rigtig vigtigt for os, for så kan vi begynde at skræddersy løsninger til vores kunder, siger netværksdirektør Peter Nødbak fra Telenor til TV2/NORD

De mange master genererer en masse data - f.eks om hvordan vi bevæger os rundt på havnen, og hvad vi bruger internettet til.

-Vi har en fordel ved at vi bruger et wi-fi netværk her, der er meget mere fintmasket end et mobilt netværk. På den måde, så har man mulighed for at lave analyser som er meget mere præcise, og som man kan levere tilbage til operatørerne, så de kan se hvordan skal de skræddersy netværket fremadrettet , siger løsningsarkitekt Rasmus Paarlberg fra Ericsson til TV2/NORD.

Erfaringerne fra Aalborg vil i fremtiden blive brugt til at designe trådløst internet til f.eks rockkoncerter.