04:18

Arkivfoto Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Grov internet-mobning på gymnasier

Flere nye Facebook-sider hænger elever på gymnasier i Aalborg ud.

Rygter som at en elev har været sammen med skolens kantinedame og at en anden elev har homoseksuelle tendenser spredes lystigt på flere Facebook-sider, der blev oprettet for få dage siden.

Og flere af rygterne er langt grovere end de to ovennævnte.

Siderne er oprettet af anonyme Facebook-brugere, og det er derfor meget svært at finde ud af, hvem der har startet den grove mobning.

En af siderne har knap 2000 "synes godt om-tilkendegivelser" - altså knap 2000 mennesker har offentligt tilkendegivet, at de støtter sidens budskaber.

- Jeg blev chokeret, da jeg så det. Det er noget af det groveste mobning, man kan udsætte hinanden for, siger rektor på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen.

Han truer med at melde siden til politiet, hvis ikke den bliver slettet.

På Nørresundby Gymnasium spreder siderne også harme.

- Det er vildt dårlig stil. Selvom det måske er lavet i sjov, så er der altså nogen, der ikke synes, det er sjovt. Det giver gymnasiet et dårligt ry, siger Sissel Hansen, der er elev på gymnasiet.

Flere fra hendes klasse har anmeldt siden, som spreder rygter om deres gymnasium.

TV2/Nord fik fat i nogle af dem, der er blevet hængt ud på siderne - men overraskende nok tog dem, vi snakkede med, ikke mobningen så tungt.

- Det gør ikke mig noget. Jeg grinede faktisk lidt, da jeg så, hvad de havde skrevet om mig. Det må være nogle, der keder sig, siger Mikkel Kjær Hansen.

- Jeg synes, at det var meget sjovt. Men også ret åndssvagt, for folk kan blive stødt af det, siger Thomas Hasling.

Men selvom de tager det meget pænt, så understreger rektoren på Aalborghus Gymnasium, at han på ingen måde tolererer mobningen.

Se mere i TV2/Nord i aften klokken 19.30.