02:13

1 af 2

Gudstjenesten rykkede udendørs

2. pinsedag blev i Aalborg fejret med en udendørs gudstjeneste på Gammel Torv. Her havde 14 folkekirker og frikirker sammen arrangeret en tværfaglig gudstjeneste.

På Gammel Torv i Aalborg var der mandag en tværfaglig gudstjeneste i det fri i anledning af 2. pinsedag, som 14 frikirker og folkekirker var gået sammen om at arrangere.

Pia Kirkegaard, som er sognepræst i Margrethekirken, var en af de præster som medvirkede i gudstjeneste:

- Pinse handler jo om, at vi er fælles om at være kristne, og at vi forstår hinanden. Vi har et fælles sprog - det kristne sprog. Så derfor skal vi ud i det fri, og vi skal være sammen om at lave en gudstjeneste.

Pinsen går ud på at minde Helligåndens komme, og til mandags gudstjeneste handlede det også om hvad hellig ånd er, og hvad det gør for mennesker.

Daniel Lassen var sammen med sin familie taget til den udendørs gudstjeneste midt i Aalborg:

- Det er godt at kunne tage ind til det og være sammen om det. Det er også en familieting, at man kan være sammen om det, og at det ikke bare er noget, som man gør på egen hånd.

Under gudstjenesten kunne børnene tegne og skriver bønner på et stykke papir, som derefter blev lagt i en ballon. Til sidst i gudstjenesten blev ballonerne med bønner sendt mod himlen.