LIGE NU:

Guide til godt januar-udsalg

Shopping er en god ide at gøre i januar, for der har de fleste butikker udsalg, men hvordan er reglerne for udsalgsvarerne egentlig. Tjek en guide her.

Der gælder grundlæggende de samme regler for udsalgsvarer som for almindelige varer. Butikkerne kan dog vedtage, at der ikke er returret eller bytteret på tilbudsvarer. Dette skal dog være tydeligt skiltet i butikken eller på kvittering eller lignende.

Hvis du køber brugte varer, udstillingsvarer eller 2.sorteringsvarer, skal du huske at have tydelige oplysninger om fejl på varen. Sælgeren kan kun tage forbehold for fejl, hvis personen tydeligt kan oplyse dig om, hvad der præcis er galt med varen. Så hvis du har købt en vare med en fejl, kan du ikke klage over netop den fejl bagefter, men du har stadig ret til at klage over andre eventuelle fejl ved varen.

Udtryk som "købt som beset" eller "uden ansvar" holder ikke. Selvom sælgeren har skrevet det på kvitteringen eller lignende, så kan du alligevel klage og fejl eller mangler.

Nogle butikker skriver forkerte eller for høje før-priser på udsalgsvarer. I de tilfælde kan du kræve at få et afslag i den pris, du har betalt. Du skal selv dokumentere at før-pisen er forkert.

Ifølge loven skal en butik ikke give dig fortrydelsesret eller returret, det er blot en service. Dog når du handler over internettet, er der 14 dages returret.

Du har altid to års reklamationsret også på udsalgsvarer.

Kilde: forbrug.dk