Foto: Thomas Gaardsmand

Gymnasieelever boykotter undervisningen

I protest mod SU-reform møder de studerende ikke op til undervisning i morgen.

Det kan blive en stille dag på de nordjyske gymnasier i morgen, da flere elevråd melder, at eleverne bliver væk fra undervisningen. De er ikke tilfredse med den varslede SU-reform, hvorfor flere af dem tager til Christiansborg for at protestere. DGS har arrangeret gratis bus fra Aalborg Busterminal.

På Aalborg Katedralskole har elevrådet med to tredjedele af stemmerne bestemt, at alle indgange til skolen i morgen blokeres af de mange studerende, der bakker op om kritikken af SU-reformen.

- Der er rigtig mange elever, der støtter os, så de stiller sig op ved skolens indgange, så det ikke er muligt at komme ind, siger Alexander Emil Kaspersen, der er formand for elevrådet på Aalborg Katedralskole. Han understreger, at han ikke forventer, at det udvikler sig til fysisk kontakt.

Flere af lærerne er positive om elevernes strejke, da de mener, at det er sundt for eleverne at tage et politisk standpunkt. Og den tabte undervisning skal eleverne ikke frygte for, da den kan rykkes.

- Vi har sørget for at få en masse information ud til eleverne. Der har været noget modstand, men vi flytter undervisningen til en anden dag, siger Alexander Emil Kaspersen.

Flere studerende samles senere onsdag for at demonstrere mod reformen. Blandt andet i Kildeparken, hvor op mod 500 elever vil sende uddannelsesminister Morten Østergaard en hilsen i form af en Harlem Shake.

Også Brønderslev Gymnasium og Aalborghus Gymnasium kvitter skolegangen i morgen.