02:10

Mange elever fra Mariagerfjord Gymnasium er frustrerede over at bruge timer i bus og med ventetid, når de skal til og fra skole. Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Gymnasieelever trætte af bustransport

To timers bustransport og ventetid hver dag. Så lang tid skal elever fra Mariagerfjord GYmnasium bruge for at komme frem og tilbage mellem gymnasiet og deres hjem i Arden.

Der er omkring 17 kilometer mellem Arden og Mariagerfjord Gymnasium i Hobro. Alligevel skal elever, der bor i Arden, med en bus godt en time før de skal møde.

6.51 går bussen fra Arden, og selv om den er fremme 7.35, så starter undervisningen ikke før 7.55.

Om eftermiddagen har eleverne typisk fri klokken 15.15. Her går ingen busser direkte til Arden, så først skal eleverne forbi Hobro Busterminal og vente til 15.50, inden der går en bus hjem. Den er i Arden 16.25, og igen er der gået over en time med ventetid og transport.

- Det går ud over lektier, fordi man kommer sent hjem, og det betyder også, at det kan være svært at få det hele til at hænge sammen med fritidsaktiviteter, siger Thea Brun fra 1.y.

Faktisk ville det være lettere for eleverne at vælge et gymnasium uden for kommunen, i Støvring eller Aalborg, hvor den daglige transporttid kun ville være mellem en og halvanden time. Og eleverne kender til flere, der har valgt den løsning.

Det er ikke kun elever fra Arden, der har problemer. Det er et problem for mange, der kommer fra de mindre byer, og nogle kan have svært ved overhovedet at nå en bus hjem, hvis deres timer slutter for sent.

Bustransport har også været et varmt emne i valgkampen, og politikerne har blandt andet diskuteret mulighed for gratis bustransport. Men eleverne fra Mariagerfjord håber bare, at forbindelserne bliver bedre.

- Vi håber, de kan sætte flere busser ind og ændre i køreplanerne, så det passer meget bedre med, hvornår vi skal møde og hvornår vi har fri, siger Karoline Nowak Jensen fra 2.i.