Håb endnu for fyrede slagteri-arbejdere

For de op mod 125 medarbejdere på fjerkræslagteriet var det tirsdag første arbejdsdag ovenpå nyheden om, om de mister deres job. Om få måneder bliver den sidste kylling slagtet i Skovsgaard, og så venter der medarbejderne en uvis fremtid.

Mandag fik de op mod 125 medarbejdere på fjerkræslagteriet i Skovsgaard, HKScan, at vide, at de mister deres arbejde sidst i marts, hvor slagteriet lukker. Tirsdag morgen mødte de som sædvanlig på job, men dagen var ikke som alle andre tirsdage.

- Stemningen er stadigvæk trykket og det er meget svært, fordi tankerne kører rundt i hovedet på medarbejderne. Hvad skal der ske med den enkelte person i fremtiden?, siger tillidsrepræsentant Peer Jensen.

Slagterilukningen i Skovsgaard er ikke det eneste alvorlige slag, området har fået i den seneste tid. I november lukkede svineslagteriet Tican i Fjerritslev og omkring 150 mand mistede jobbet.

- Vi er i Hanherred et område, der har været rimelig hårdt ramt af bankkrak og Tican og nu Skovsgaard, men der er jo ikke andet at gøre, end at komme op på hesten, siger Ole Stavad (Socialdemokraterne), der sidder i byrådet i Jammerbugt Kommune.

61 af de 145 medarbejdere, som mistede deres arbejde, da Tican-slagteriet lukkede, er kommet i arbejde igen. Det er blandt andet sket ved at efteruddanne og omskole dem, så de kan arbejde i andre brancher, hvor jobmulighederne er bedre.

Derfor håber man i Skovsgaard på, at politikerne er klar til at se penge til byen, så de fyrede medarbejdere på fjerkræslagteriet kan blive hjulpet videre.

- Vi må jo simpelthen forsøge at få alle de penge, som det overhovedet er muligt, her til Skovsgaard. Og de penge vil vi selvfølgelig bruge på de medarbejdere, som skulle ønske at komme på efteruddannelse og andre former for uddannelse. Der vil vi gøre alt, hvad der overhovedet er muligt, siger Peer Jensen.

Ole Stavad ærgrer sig over, at Jammerbugt Kommune mister en stor arbejdsplads i Skovsgaard, men han ser lyst på fremtiden for de op mod 125 medarbejdere, som han betegner som 'flittige folk'.

- Vi kan ikke bankes ned, for der kommer ikke noget ud af pessimisme. Derfor bruger vi de muligheder, vi har, og jeg er sikker på, at vi skaber noget nyt, selvom det her er et hårdt slag for vores område, siger Ole Stavad.