03:05

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Håber på længere muslingesæson

Sæsonen for linemuslinger er kun tre måneder. Det synes opdrætterne ved Limfjorden er ærgerligt, for hvis sæsonen var længere, kunne de tjene flere penge, og forbrugerne kunne nemmere købe muslingerne. Derfor er Dansk Skaldyrscenter på Mors lige nu i gang med en række nye forsøg, der skal forlænge sæsonen.

Stribevis af linemuslinger er sat ud i et forsøgsanlægget i Limfjorden. Dansk Skaldyrscenter forsøger at knække koden for hvordan linemuslingesæsonen kan gøres længere.

I dag kan linemuslingerne høstes i cirka tre måneder, men på centret mener folkene bag projektet, at det er muligt at forlænge perioden til otte eller ti måneder i stedet.

- Det vil betyde det, at fra at være en nicheproduktion, så kan vi demonstrere et potentiale som gør, at det her kan blive en industri, som kan vokse sig større, siger Jens Kjerulf Petersen, direktør, Dansk Skaldyrscenter.

Projektet går ud på at få muslingerne til at have den rigtige størrelse i længst mulig tid. I dag bliver de store muslinger, som opdrætterne lever af, udkonkurreret af små muslinger. Derfor er produktionen i dag ikke så stor, som den måske kunne være.

Lokale opdrættere og NaturErhvervstyrelsen støtter projektet, som løber frem til 2017. Centerlederen håber, at det ender med positive resultater.

- Muslingeopdrættere i Danmark skal gerne få gavn af det her, men forhåbentligt også forbrugerne. Det bliver nemmere at købe muslinger i Danmark, siger Jens Kjerulf Petersen