Hals: Rådyr kvalt i ulovligt hegn

Danmarks Naturfredningsforening kritiserer Aalborg Kommune for at smøle med tilsyn i en sag om ulovlige vildthegn i skovene ved Hals. Hegnet kostede et rådyr livet.

Et rådyr, der formentlig har været drægtig, har for få dage siden lidt en langsom kvælningsdød i et flere kilometer langt vildthegn, der er sat i udkanten af Hals Nørreskov.

Hændelsen får nu Danmarks Naturfredningsforenings til at kritisere Aalborg Kommun for ikke at følge tilstrækkeligt op på sager om overtrædelser af naturbeskyttelsesloven.

Naturklagenævnet erklærede for næsten et år siden vildthegnet i Hals Sønderskov er ulovligt, men Aalborg kommune har, trods et påbud til skovens ejer, endnu ikke sørget for at få dem fjernet. For få dage siden sad et rådyr fast i et af skovenes nye vildthegn, og dyret led en langsom kvælningsdød.

- Det er ganske enkelt for dårligt, at kommunen ikke har fulgt op på Naturklagenævnets afgørelse ved at sørge for, at vildthegnene omkring Hals Sønderskov bliver fjernet, siger Thorkild Kjeldsen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Nordjylland.

- Vi frygter, at flere dyr vil omkomme, når de hænger fast i trådene, forklarer han.

<b>Se mere om sagen i TV2/NORD kl. 19.30</b>

Forsiden lige nu