Halsboe: Traditionel tankegang er vejen frem

Foto: Tv2nord.dk

Selvom grænsehandel og illegal import år for år snyder statskassen for millioner af kroner, så vil magthaverne ikke ændre på den politik der føres på området

20 millioner ekstra i 2012 og 2013 til SKAT?s kontrol ved grænsen er hvad regeringen vil bruge i forbindelsen med indførelsen af en ny afgift på øl og sodavand. En afgift der medfører at prisen på en øl eller sodavand igen stiger, hvilket gør incitamentet til at hente varerne i Tyskland og sælge videre i Danmark øges.

- Vi ønsker at danskerne skal leve sundere, derfor hæver vi afgifterne. Samtidig giver vi ekstra midler til kontrol, hvilket skal gøre vi kommer mere af den illegale import til livs, siger Ane Halsboe-Larsen, socialdemokratisk medlem af skatteudvalget til TV2/Nord.

Dansk Erhverv har anslået at staten alene på øl og sodavand i 2012 mister indtægter for 570 millioner kroner. Interesseorganisationen foreslår, at man begynder at udligne forskellen i moms mellem Danmark og Tyskland. I Danmark er den på 25 procent, mens den i Tyskland kun er 7 procent.

- Vi i Danmark en tradition for at bruge vores afgiftssytem til at gøre danskerne, og i særdeleshed de unge, sundere. Det vil vi ikke ændre på, vi vil i stedet forsøge at få fat i dem der gør det svært for det danske handelsliv at få en forretning til at hænge sammen , siger Ane Halsboe-Larsen.

Forsiden lige nu