"Han er nærmest som en storebror"

Matthias og Fredrik har kendt hinanden i to år. Deres venskab begyndte gennem Børns Voksenvenner, og nu er de så tætte, at de er sikre på, at de skal nyde hinandens selskab resten af livet.

I det sidste afsnit af serien Min Voksne Ven møder vi Matthias på 15 år og Fredrik på 26 år. Fredrik er Matthias' voksenven.

- Jeg elsker at være voksenven, og jeg elsker at være voksenven for Matthias. Jeg synes allerede fra start af, at det har været et rigtig godt match. Jeg har været heldig at blive matchet med Matthias. Han er en ven, der minder meget om mig, og vi har det virkelig sjovt sammen. Det kan ikke være bedre, siger Fredrik.

Matthias og Fredrik har været venner i to år, og det var Matthias' mor, der fik idéen til, at Matthias skulle have en voksenven.

- Matthias skulle have en voksenven, fordi jeg tænkte, han manglede den her mandlige rollemodel i sit liv. Han har ikke tæt kontakt til sin far. Han har en rigtig god morfar og onkel, og dem har han brugt meget, men han manglede en, der valgte ham, fordi han var ham, og ikke fordi de var i familie. Matthias har også en lillebror, som har nogle særlige behov, og det tager rigtig meget af min tid, så nogle gange kunne jeg godt føle, at der manglede noget tid, hvor Matthias var i fokus, siger hun.

- I starten havde jeg egentlig bare tænkt ham som en, jeg kunne besøge en gang om ugen for at komme lidt væk hjemmefra, men han er jo nærmest blevet som en slags storebror for mig, og han er en af mine bedste venner nu. Han kan altid se på mig, hvis der er noget galt, og han er god til at spørge ind, hvis der er noget. Han er der bare altid. Selvom jeg ikke tænker over det, så er han der, siger Matthias.

Se indslaget om de to venner øverst i artiklen.


Seneste nyt

fra Nordjylland