LIGE NU:

Han Herred Havbåde mister 21 millioner kroner i EBH Bank

Det får store konsekvenser for en række foreninger at EBH Bankens fond i går gik i betalingsstandsning. Fonden lovet at give mere end 21 millioner kroner til Han Herred Havbåde. Penge som foreningen nu kæmper desperat for at skaffe på anden vis.

Skruetvingen er strammet om et storstilet bådprojekt i Slettestrand. Foreningen er lovet 21 millioner kroner i støtte fra EBH Fonden til etablering og ti års drift. Men nu er fonden gået i betalingsstandsning.

- Det er en alvorlig situation vi står i. Pengene fra EBH Fonden er lagt til grund for alle de ansøgninger vi har sendt til andre fonde, siger formanden for Han Herred Havbåde, Thomas Højrup.

I Brovst Hallen var de lykkelige, da EBH fonden donerede en stor check på en million kroner i støtte til et nyt multihus. Byggeriet står snart færdigt, men hallen har ikke fået pengene.

- Den papcheck vi har fået er sandsynligvis ikke det pap værd, den er skrevet på, siger formanden for Brovst Hallen, Leo Pedersen. Han er nu ærgerlig over at han ikke fik pengene allerede dengang fonden lovede dem.

Alene i år har EBH Fonden støttet 45 projektet med 1,7 millioner kroner. Nogle har fået deres penge andre har ikke. Brovst Hallen og Han Herred Havbåde kan nu stille sig op i køen af kreditorer.

Jammerbugt Kommune har ikke umiddelbart nogen økonomisk hjælp til de klemte foreninger. De må selv søge nye fonde eller optage lån.

- Vi har ikke en løsning på det her. Vi har kontakt til to fonde. De vil gerne komme ud og besøge os, og de synes projektet er interessant, siger Thomas Højrup.

I Brovst Hallen har man endnu ikke haft kontakt til andre fonde. En løsning kan foreløbigt blive at skære ned i driften.

- Det her kan give mange søvnløse nætter, siger Leo Pedersen.