02:54

Rotaryklub i Han Herred har lavet trafikfilm til asylansøgere.

Rotaryklub har lavet trafikfilm til asylansøgere. Foto: Sikkertrafik.dk

1 af 2

Han Herred Rotary Klub laver trafikfilm til flygtninge

Asylansøgerne skal lære at færdes sikkert i trafikken, mener Rotary-klub i Han Herred. Klubben har nu lavet en trafikfilm til flygtningene.

Det skal være mere sikkert at bevæge sig ud i trafikken, omkring asylcentre. Både for bilister og de gående. Det mener Han Herred Rotary Klub, der har produceret en ny trafikfilm for at komme ulykker i forkøbet. 

- De mange nye samfundsborgere, der kommer til landet i form af asylansøgere, og som er samlet i større grupper på asylcentrene, udgør et problem i trafikken i de ofte små samfund, hvor centrene er placeret. Det giver en øget trafik af ”bløde” trafikanter – både fodgængere og cyklister – på ofte små og mørke veje, mener medlemmerne af Han Herred Rotary Klub. 

For nyligt blev en asylansøger påkørt nær Thisted, og på Langeland har buschaufførerne udtrykt stor betænkelighed ved at udføre deres job, fordi de ofte kommer ud for farlige situationer med mørke trafikanter i de mørke timer.

Medlemmer af Han Herred Rotary Klub kender også til problemet, og her vedtog man at gøre noget for at lære asylansøgere om danske trafikregler og -kulturer. Hen over vinteren er der blevet lavet en film, der med asylansøgere som figuranter viser, hvor vigtigt det er at færdes i den rigtige side af vejen, og hvor vigtigt det er at gøre sig synlig med lys og reflekser.

- Vi håber, filmen kan medvirke til at reducere antallet af farlige situationer og ulykker i trafikken, fortæller Rotary-klubbens projektansvarlige, Erik Tornøe.  

Filmen er nu færdig og indtalt med tekst på sprogene arabisk, farsi og somali foruden engelsk og dansk. Den er af tre minutters varighed og viser nogle af de situationer, der kan forekomme, hvis man bevæger sig forkert på mørke veje.

Filmen er netop blevet præsenteret på Jammerbugt Asylcenter i Tranum. Filmen vil blive brugt på info-møder i centret.

Han Herred Rotary Klub vil distribuere filmen til alle landets 65 asylcentre i en pakke sammen med 50 refleksbrikker.