LIGE NU:

Handelsskole og Universitet samarbejder

Studieretningsklasser på Handelsskolen i Aalborg skal gøre de unge mere klar til at træde over i de erhvervs- og økonomiuddannelserne på Aalborg Universitet - og derefter ud i erhvervslivet.

De nordjyske studerende skal klargøres til erhvervslivet. Det skal et nyt samarbejde mellem Aalborg Universitet og Aalborg Handelsskole sørge for

Det er ungdomsuddannelsen på Handelsgymnasiet og de videregående uddannelser inden for erhverv og økonomi på Aalborg Universitet, der i fællesskab skal gøre de unge nordjyder mere parate til erhvervslivet.

En lettere overgang
Det er første gang et Handelsgymnasium og et universitet indgår et partnerskab, der skal sikre et tættere samarbejde i bestræbelserne på at tiltrække flere unge.

- Ved at bygge bro mellem de to uddannelsesinstitutioner, vil eleverne få en lettere overgang fra gymnasiet til en videregående uddannelse, og formålet er da også at øge antallet af elever til universitetets uddannelser fortæller Poul Søe Jeppesen, der er direktør for Aalborg Handelsskole.

Handelsgymnasiet opretter såkaldte studieretningsklasser, hvor undervisningen bliver målrettet til de videregående uddannelser på Aalborg Universitet. I løbet af det 3-årige gymnasieforløb vil eleverne få tilbud om at deltage i studierelevante aktiviteter på universitetet og dermed få den nyeste indsigt og viden indenfor deres fagområder.

Desuden er det planen, at flere virksomheder skal ind i aftalen, så man hurtigt kan få dem ud på det nordjyske arbejdsmarked.