Handicappet: Jeg får ikke hjælp nok

En kvindelig spastiker fra Aalborg føler sig overhørt af Aalborg Kommune.

Katrine Drastrup på 20 år er tvunget til at ligge i samme stilling i timevis. Hun er spastiker og afhængig af andres hjælp. For eksempel får hun hjælp til at blive vendt, når hun ligger i sengen.

I dagtimerne er der ikke problemer, fordi hendes personlige handicaphjælpere er til rådighed. Men om natten fra klokken 24 til om morgen kl. 07 må hun klare sig med tre besøg af Aalborg Kommunes hjemmehjælpere. Det giver hende smerter.

- Jeg får ondt, og jeg ligger dårligt. Og jeg kan ikke sove ordentligt om natten, hvilket også gør, at jeg ikke helt kan passe min skole, siger Katrine Drastrup.

Katrine Drastrup har bedt Aalborg Kommune om at få fast handicaphjælp om natten, men foreløbig uden resultat.

Bevillingschef Thomas Lohman i Aalborg Kommune forklarer, at sagen er under behandling, og han derfor ikke kan kommentere de konkrete forhold.

Videoundersøgelser viser, at sovende skifter stilling mellem 8 og 25 gange i løbet af en nat. Katrine Drastrup må indtil videre klare sig med at blive vendt tre gange.

Aalborg Kommune har cirka 100 handicappede borgere, der er afhængige af hjælp. Nogle af dem har fået bevilliget døgnhjælp, som gives efter en individuel vurdering.

- Jeg kan ikke rykke mig ud af stedet, når min hjælper er gået hjem, forklarer Katrine Drastrup.

Forsiden lige nu