LIGE NU:

Handlen i Hirtshals ramt af aflyste færger

Det får betydning for byens handelsliv, at færgen Peter Wessel må ligge stille frem til 23. april.

- Vi er så forvænnede med, at nordmændene troligt kommer her hver eneste dag. Mange forretninger åbner efter færgeankomsterne, og det vil helt sikkert få betydning, at vi må undvære Peter Wessel, siger Kurt Jakobsen, der er formand for Hirtshals Handelsstandsforening.
Mens han for den samlede handel i Hirtshals har svært ved at sætte tal på, så tøver indehaveren af Slagter Winther, Karl Christian Lunden, ikke med sit bud på følgerne af færgebranden torsdag.
- Vi kommer til at mangle op til 20 procent af vores omsætning for april. Den kommer vi til at skulle kæmpe noget mere for, siger Karl Christian Lunden, som understreger, at han heldigvis også har en stor dansk og lokal kundekreds.
Traditionen tro er den forestående Påske store handelsdage for især nordmænd i Hirtshals. Men i år kommer Påsken formentlig til at forme sig anderledes.
- Mange forretninger åbner op til påsken på grund af nordmændene, så jeg vil ikke afvise, at vi holder en ekstra fridag i Påsken, siger Kurt Jakobsen.
Også hos Slagter Winther vil man benytte lejligheden til at få afviklet ferie.
- Selvfølgelig er det ærgerligt, men heldigvis er det bare penge. Det vigtigste er, at færgenbranden ikke kostede menneskeliv, siger Karl Christian Lunden.
Ud over færgen Peter Wessel, der er til reparation hos Orskov i Frederikshavn, trækkes færgen Prinsesse Ragnhild også ud af drift for at komme i dok.
Prinsesse Ragnhild sejler på ruten Bergen-Stavanger og Hirtshals.