02:31

Foto: Ib Christensen

1 af 2

Håndværkere genoplivede minder

En flok af de håndværkere, der i 1949-1953 var med til at bygge Aalborghallen, var i anledningen af kulturinstitutionens 60 års jubilæum i dag på besøg.

Det har været et stort sporingsarbejde at finde frem de folk, der spillede en rolle ved åbningen af Aalborghallen i 1953. Men det lykkedes at finde 15 af de håndværkere, der var med til at bygge den.

De mødtes i dag til frokost i Aalborg Kongres- og Kulturcenter for at dele minderne fra dengang. De husker alle tiden som noget helt særligt.

- Det var slet ikke som at være elektriker i dag. Det var med hammer, mejsel og skruetrækker dengang, fortæller Svend Weiss, der er i dag 92 år og pensioneret elektriker.

Håndværkerne var i gang med byggeriet af Aalborghallen igennem fire år. Dengang var den det største forsamlingshus i hele Norden. Byggeriet var budgetteret til 9 millioner kroner, men det holdt ikke. Derimod løb prisen op i 17 millioner.

- Jeg kan huske den sidste uge, der måtte vi arbejde lige så meget, vi kunne holde til. Det skulle jo være klar til den 15. januar 1953, så der arbejdede vi både nat og dag, siger Leif Kjærgaard, der er pensioneret elektriker fra Aalborg.

Aalborg Kongres- og Kulturcenter fejrer 60-års jubilæum hele ugen.