Hanne lever i frygt for svigersønnen: - Jamen, vi skulle slåes ihjel

Svigersønnen har torsdag fået en fængselsstraf på et år.

I dag er der faldet dom i endnu en sag om stalking. En 34-årig mand, har i en periode på omkring to måneder, forfulgt sin eks-kone og parrets børn. 

TV2 Nord talte med ofrets mor inden domsafsigelsen i dag. På grund af hendes sikkerhed er hun anonym i indslaget her, fordi hun lever i frygt for sin datters eks-mand. Vi kalder hende Hanne. 

Over alt i hendes bolig er der kameraer. Både inde og ude og med en alarm, der går direkte til politiet. Den har hun om halsen. 

Hanne sidder inden for nedrullede gardiner, selvom det er dag. 

- Jeg er nervøs for, at han ikke får nok, fordi når han er i fængsel, har vi fred i vores familie, og så kan vi leve vores liv, siger hun og uddyber:

- Jeg vil ønske, at der ku' falde ro over os, og angsten ville falde lidt væk. Jeg ville ønske, jeg ku' ha' en dør åben, og at jeg ku' leve med oprullede persienner, når der er sol. Jeg ville ønske, min familie ku' komme her, som de plejede. Det vil jeg ønske.

Bryder polititilhold

Torsdag er manden blevet idømt et års ubetinget fængsel for en række tilfælde af stalking og trusler. Ikke bare mod eks-konen, men også mod sin egen mor og svigermor – som TV2 Nord her taler med.

- Han havde en liste med de mennesker, der skulle ”ordnes” sådan set. Og jeg var en af dem på listen, det var min datter også og hans egen mor, fortæller hun. 

Og når du siger ordnes, hvad betyder det så?

- Jamen vi skulle jo slås ihjel.

Hannes datter og den nu dømte mand var ungdomskærester, men han blev mere og mere aggressiv som årene gik. Ifølge Hanne gik det ud over alle i familien. 

Derfor fik familien for lidt under to år siden et tilhold mod ham, og efterfølgende smadrede han Hannes hjem. Siden er Hannes datter gået under jorden med parrets to børn.

- Han ville ikke acceptere, at min datter ville skilles fra ham. Han ville ikke samarbejde om det, og han ville ikke lade hende være i fred. Han blev ved med at stalke hende og stalke hende og stalke hende.. Han opsøgte hende, og han lavede hærværk i hendes hjem. Der var sat overvågningskameraer op, men det var ikke nok. Han stjal dem hele fem gange, fortæller hun. 

Hanne er overbevist om, at hendes ekssvigersøn er ligeglad med tilholdet. 

Hvordan håber du fremtiden ser ud for jeres familie?

- Jeg vil ønske, at vi kunne få lov til at gå i svømmehallen og andre steder uden at skulle kigge os over skulderen hele tiden. Det vil jeg ønske.


Seneste nyt

fra Nordjylland