LIGE NU:

Hårdere straf for røveri i private hjem

Rigsadvokaten vil nu sikre, at anklagemyndigheden sætter fokus på problemstillingen.

Justitsminister Lene Espersen mener, at røverier i private hjem bør føre til strenge straffe. Rigsadvokaten anser det forhold, at et røveri sker i et privat hjem, som en skærpende omstændighed.

Ministerens udspiller kommer efter endnu et røveri mod private i deres hjem - nemlig røveriet mod ægteparret torsdag aften i Harken.

- Røverier i private hjem hører til blandt de meget grove former for kriminalitet. Det er meget meget ubehageligt at blive udsat for en sådan oplevelse, og derfor skal vi som samfund gøre, hvad der er muligt for at forhindre, at det sker, siger justitsminister Lene Espersen

- Efter min mening bør det være en skærpende omstændighed i strafudmålingen, når et røveri foregår i et privat hjem. Vores hjem er vores helle, og derfor skal røverier i private hjem straffes hårdt tilføjer Lene Espersen.

Advarer mod selvtægt

Det nordjyske medlem af retsudvalget, socialdemokraten Flemming Møller Mortensen skriver i en pressemeddelelse om sagen:

- Forståeligt at folk bliver nervøse over udviklingen, men retorikken om at flere nu overvejer selvtægt og våben-anskaffelse er helt på kant med dansk retslovgivning og mod det der skal være retshåndhævelse her i landet.

- Politiet skal ha' ressourcer til at magte også disse situationer gennem en effektiv og kvalificeret efterforskning. Nyeste finanalovsforslag bedre ikke disse forhold.