Hårdere straffe for hjemmerøveri

De hårde straffe, som de fem gerningsmænd til hjemmerøveriet i Harken fik, er helt i tråd med signalerne fra Justitsministeren om hårdere straffe for hjemmerøverier.

Den 7. februar i år truede fem unge mænd et ægtepar i et hus i Harken til at udlevere omkring 3000 kroner. De truede blandt andet med at save fingrene af manden med en nedstryger.

I dag takserede retten i Hjørring den forbrydelse til to års fængsel til fire af de unge. Sammen med andre forhold betød det, at hovedmanden fik fem års fængsel.

Den sidste af de unge slap med halvandet år, fordi han på gerningstidspunktet kun var 16 år gammel. En af de unge blev dømt, selv om han slet ikke var med til selve røveriet.

- Det har kostet omkring to års ubetinget fængsel, også for en, der har været til stede uden egentligt at begå noget voldsomt inde i selve huset, siger anklager Lasse Svensson til TV2/NORD.

De to år er en skærpelse af straffen for hjemmerøveri på knap et halvt år i forhold til lignende sager. Alligevel modtog alle de dømte i dag dommene, inklusive den 25-årige, der ikke var med inde i huset. Alle frygter nemlig, at en anke bare vil resultere i en endnu højre straf.

- Vi kender jo også de signaler, som er kommet fra rigsadvokaten om, at man skal straffe hjemmerøverier hårdt, siger forsvarsadvokat Axel Pallesen fra Skagen til TV2/NORD.

De hårde domme i retten i Hjørring i dag falder helt i tråd med signalerne fra justitsministeren om hårde straffe i sagen om hjemmerøverier.

- Hjemmerøverier skaber utroligt stor usikkerhed i befolkningen, og der har været en stærk stigning i antallet af dem. Flere af dem har haft dødelig udgang, så det er en udvikling, vi ikke bare skal have stoppet, den skal fuldstændig vendes, siger anklager Lasse Svensson til TV2/NORD.