Hasseris Kirkes tag blæste af

Foto: Foto: TV2Nord

Foto: Foto: TV2 Nord

1 af 2

Det bare tre måneder gammelt tag på Hasseris Kirke kunne ikke modstå stormen, og hele den ene tagrygning er blæst af og har ødelagt dele af taget.

Det opdagede kirketjener Hans-Jørgen Ottesen, da han søndag morgen mødte ind for at gøre klar til gudstjeneste og tre barnedåb.

Her møder han synet af tegl spredt ud over for-pladsen.

- Det så ikke så godt ud, men vi kunne ikke gøre andet end at fuldføre dagens program. Stormen havde lagt sig, så vi mente, det var fuldt forsvarligt, fortæller Hans-Jørgen Ottesen.

Mens der er barnedåb inden for i kirken, så ankommer Beredskabscenter Aalborg til stedet og forsøger at få sig et overblik over skadernes omfang. Ligesom beredskabet går i gang med at rydde op - og ikke mindst afspærre området, hvor der stadig er risiko for at tagsten kan falde ned.

- Hele rygningen på den ene side er blæst af og er faldet ned og har smadret sten på selve taget, fortæller kirketjeneren, der er ærgerlig over, at kirkens helt nye tag nu allerede skal igennem en renovering.

- Jeg forstår det ikke helt, men vinden er formentlig kommet i en sådan retning, at den er trukket op gennem tårnet, så der er opstået et sug deroppe, der har løftet stenene.

Hasseris Kirke har allerede kontakt til arkitekt og håndværkere for at få udbedret skaderne på kirken.

Forsiden lige nu