LIGE NU:

Hastighedskontrol på vejene: Politiet målretter indsatsen mod fartbøller

De nordjyske veje bliver i denne uge overvåget intensivt, når Nordjyllands Politi kontrollerer hastighed på vejene.

I denne uge er politiet igen på vejene for at gøre en indsats mod hastighedssyndere. For ifølge Rådet for Sikker Trafik er der en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.

Denne uges kontrol skal være med til at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken og foregår primært på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. 

Hastighed var en betydende faktor i halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2010-2015, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Høj hastighed kan både være, når man kører hurtigere, end fartgrænsen tillader, eller fordi man kører for hurtigt i forhold til forholdene omkring vejen, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

- Men det er med stor glæde, at vi kan se, at politiets hastighedskontroller virker. Det er lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet, og derfor fortsætter vi det gode arbejde med blandt andet denne kontrol.

Hvorfor indsats mod hastighed?