Bliver det her Frederikshavns Langelinie? I hvert fald samler en nordjysk eventyrer nu ind til en kopi af Den Lille Havfrue. Foto: Daniel Mikkelsen

Havfrue til Frederikshavn?

Måske kommer en kopi af Den Lille Havfrue til at pryde Frederikshavn. En nordjysk forretningsmand håber at kunne samle penge til at købe figuren.

Torsdag eftermiddag slutter en auktion på Lauritz.com, hvor en kopi af Den Lille Havfrue er sat til salg.

Og hvis alt går efter René Gross Kærskovs hoved, så ender havfruen i Frederikshavn.

Den frederikshavnskfødte forretningsmand og eventyrer er gået i spidsen for en indsamling blandt erhvervsfolk i Frederikshavn, der skal skaffe penge nok til at sikre det kendte vartegn en plads i det nordjyske.

- Jeg er meget imponeret over, had de gjorde i Skjern Kommune, da de købte en kopi af Holger Danske. Folk taler jo stadig om Skjern, og jeg synes da, at vi skal se om vi ikke kan få sådan et vartegn til Frederikshavn, nu hvor vi har chancen, fortæller René Gross Kærskov, som leder indsamlingen fra sit hjem i Californien.

Men der er et stykke vej endnu. Selv med tilsagn fra flere aktører i det frederiksahvnske erhvervsliv er man kun omkring en fjerdel af vejen mod at samle penge nok.

- Jeg regner med, at den bliver solgt for 600.000 kroner, og nu er det op til Frederikshavn, og det skal lykkes, siger René Gross Kærskov.

I skrivende stund er højeste bud på havfruen 455.000 kroner.