To Helenius-mål sendte AaB over stregen

Unge Nicklas Helenius sikrede AaB uafgjort mod FC Midtjylland. 2-2 endte lørdagens opgør i Herning.

AaB kan takke sin blot 19-årige angriber Nicklas Helenius for, at det trods alt blev til point på MCH Arena i Herning mod FC Midtjylland.

Helenius scorede begge nordjydernes mål i 2-2-kampen, som var klubbens fjerde i træk uden nederlag. Dermed rykker klubben over
nedrykningsstregen.

FC Midtjylland havde inden kampen sørget for, at tilskuerne kunne varme sig med en omgang suppe på en småkold og fugtig novemberaften.

Men også spillemæssigt var der noget at lune sig ved for tilhængerne, som fik en tempofyldt og underholdende kamp at se.

Allerede efter et kvarters spil havde Danny Olsen bragt
hjemmeholdet foran på oplæg af Ken Ilsø.

AaB svarede imidlertid godt igen, da unge Helenius med et lækkert førstegangshug kvitterede på Jeppe Curths blinde aflevering, der fuldstændig tog fusen på FCM-forsvaret.

Lige så overraskede blev de tilsyneladende i den anden ende, da lille Sylvester Igboun pludselig blandede sig i en hovedstødsduel og uden at blive presset synderligt bragte hjemmeholdet foran påny.

Midtjyderne havde tilsyneladende helt styr på kampen efter pausen, men overlod alligevel en smule initiativ til gæsterne.

Og 10 minutter før tid blev Helenius igen spillet fri, og igen huggede han til.

Så stod der 2-2, og så kunne Louay Chanko endda havde afgjort kampen til AaB's fordel, men stolpen reddede for Jonas Lössl og FCM.

Det ene point betyder, at FC Midtjylland bevarer andenpladsen, men nu er á point med OB. AaB rykker fra sidste- til niendepladsen, idet nordjyderne nu på lige fod med Esbjerg og FC Norsjælland har hentet 15 point, men har en bedre målscore.