Helenius nedlægger Silkeborg med hattrick

AaB-angriberen scorede alle tre mål, da nordjyderne vandt med 3-1 over Silkeborg, der ellers var foran.

Nicklas Helenius blev den store helt for AaB, der søndag vandt med 3-1 over Silkeborg i Superligaen.
Helenius sørgede med to sene scoringer for sejren efter en desperat nordjysk jagt på den første sejr i fire kampe.
AaB'erne kastede alt frem i slutfasen, og fem minutter før slutfløjt kunne matchvinderen sætte foden på en afslutning fra Mathias Wichmann og dirigere bolden i mål til 2-1. I overtiden slog Helenius sejren fast med scoringen til 3-1 på en friløber.
Silkeborg åbnede bedst, og en genial aflevering i dybden fra Frank Hansen til Christian Holst efter syv minutter banede vejen for kampens første scoring.
Målfarlige Holst tog et smart løb på tværs i AaB's straffesparkfelt og drejede elegant bolden i mål til 1-0 med et fladt skud ved den fjerneste stolpe.
Det unge AaB-mandskab var dog ikke lang tid om at kæmpe sig tilbage, og værterne fik sat et udmærket tryk på gæsternes mål.
Nordjyderne var især gode til at opsamle andenboldene, og så snart der var mulighed for det, blev der trykket på mål.
10 minutter før pausen var det et af de optimistiske af slagsen, der betød, at Nicklas Helenius kunne brage bolden i mål til 1-1 med et hug fra kanten af Silkeborgs straffesparkfelt.
Det var dog kun begyndelsen på Helenius' lille målshow, der fortsatte i slutfasen. Inden målene til 2-1 og 3-1 havde AaB også sat gæsterne under et massivt pres, så det var kun helt fortjent, at værterne fik de tre point.
Silkeborg har 35 point på Superligaens femteplads, mens AaB har 34 point på syvendepladsen.