Helenius sørger for AaB-sejr med straffemål

Nicklas Helenius scorede kampens eneste mål, da AaB besejrede superliganedrykkerne fra HB Køge med 1-0.

Det lugtede længe af en målløs fodboldsøndag på Nordjyske Arena i Aalborg, men Nicklas Helenius sørgede for en 1-0-sejr til hjemmeholdet over HB Køge, da han scorede på straffespark få minutter før tid.

Kampen bar præg af, at ingen af holdene rigtigt havde noget at spille for. HB Køge var allerede rykket ned, og for AaB var det et spørgsmål om, hvilken midterplacering klubben skal ende på, når sæsonen slutter på onsdag.

Første halvleg var relativt chancefattig med AaB som det toneangivende hold. Hjemmeholdet spillede sig i vanlig direkte stil frem til et par chancer, som dog ikke kastede noget videre af sig.

Nicklas Helenius, som af flere har været nævnt som en mulig EM-joker, lagde fint ud i kampens første 20 minutter, men siden faldt han i niveau sammen med holdkammeraterne.

Den største chance i de første 45 minutter tilfaldt derimod HB Køges Nicolaj Madsen, der sendte et skud på stolpen midtvejs i halvlegen.

Efter pausen kom gæsterne endnu bedre med, mens AaB faldt alvorligt i niveau og næsten frivilligt overlod initiativet til gæsterne.

Adeola Runsewe havde et enkelt forsøg udefra, men det var ikke i nærheden af at være farligt, og der var i det hele taget ikke meget at lave for de to keepere.

I hvert fald ikke indtil 10 minutter før tid, hvor AaB indledte en sidste offensiv.

Morten H. Jensen i HB Køge-målet måtte træde i karakter, da først Henrik Dalsgaard og senere Kasper Kusk forsøgte sig med et par langskud mod slutningen af kampen.

Og da han endnu engang forsøgte sig med et indgreb kort før tid, rev han en AaB-spiller omkuld i feltet, og det takserede dommer Claus Bo Larsen til et straffespark, som Helenius scorede på.

Dermed fik de 6.710 tilskuere altså alligevel et mål med hjem fra forårets sidste stadionudflugt i Aalborg.