Helge Rude Kristensen går fra Nordkap til Give - en lille tur på 3500 kilometer. I nat overnattede han i Svenstrup. Foto: Joakim Brader

00:48

En mand går en meget lang tur med et godt formål

1 af 2

Helge er gået 3500 kilometer fra Nordkap

Helge Helge Rude Kristensen er ude på mission og er lige nu på vej gennem Nordjylland til fods med retning mod hjemmet i Give. Han startede sin gåtur på Nordkap.

En henkastet bemærkning blev til en udfordring. Og om få dage har Helge Rude Kristensen fra Give gået hjem fra det nordligste Norge. Torsdag morgen overnattede han ved Svenstrup. 

- For et par år siden sagde jeg til at min nabo, at hvis du stopper med at ryge, så går jeg fra Nordkap og hjem. Han valgte at stoppe med at ryge på stedet, og så måtte jeg jo i gang med at indfri mit løfte til ham, siger Helge Rude Kristensen, der er hjemme i Give om nogle få hundrede kilometer.

Undervejs har han samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Folk har doneret nogle øre, kroner eller større beløb pr. kilometer. Med under 200 kilometer hjem har han indsamlet mere end 127.000 kroner. 

- Vi har jo allesammen haft kræft tæt på, på den ene eller den anden måde. Og så når man går, så kan man jo lige så godt gå for noget godt, konstaterer han. 

Han startede ud på Nordkap i en snestorm for 68 dage siden og har i gennemsnit gået omkring 50 kilometer dagligt. Med sig på turen har han en følgeteam, der hjælper med forplejning og overnatning. Med målet i sigte er han allerede begyndt at planlægge den næste gåtur. 

- Den næste tur får min kone lov til at bestemme. Men der er ikke nogen lange ture på programmet lige foreløbigt. Nu skal jeg bare hjem og sidde på en bænk, siger Helge Rude Kristensen. 

Du kan se et indslag med den seje vandrer i vores udsendelse klokken 19.30, og du støtte Helge Rude Kristensen med donationer på det sidste stykke. 

Klik her for at se mere om indsamlingen.