LIGE NU:

Helge Qvistorff fik sit eget træ i Rold Skov

Det er ikke mange forundt at få et træ i Rold Skov opkaldt efter sig. Dronning Margrethe og hendes to søstre er nogle af dem. Men i dag kunne så en af Nordjyllands store personligheder, Helge Qvistorff, glæde sig over at få sit helt eget træ.

En 35 meter høj Douglas-gran, der står i Rold Skov, var indtil i dag ganske anonym. Men nu har den navn efter Helge Qvistorff, kendt og elsket forfatter og tv-personlighed.
Ideen til det hele kom fra Per Andersen, der er formand for Rold Skovs Venner:

- På vores ture har han så tit fortalt om, at det træ hedder det, og det træ hedder det. Og så slog det mig pludselig: hvorfor er der ikke et træ der hedder Helge Qvistorffs træ, fortæller formanden.

Herfra blev der gjort kort proces. Bestyrelsen i Rold Skovs Venner var med på ideen. Og et par dage senere landende forespørgslen på skovriderens bord:

- Jeg tænkte med det samme, at det var en knaldgod ide, det måtte vi gøre noget ved. For det skylder vi ham, og vi er glade for, at vi kan give ham den hæder, siger Bendt Egede Andersen, skovrider i Rold Skov.

150 mennesker samledes i dag i Rold Skov for at hylde Qvistorff, da granen blev præsenteret. Og hovedpersonen selv var ovenud glad:

- Jeg er så beæret og stolt, det er jo noget, der overgår ganske få - og så netop i denne skov som jeg elsker overalt på jorden, sagde Helge Qvistorff efter præsentationen.

Helge Qvistorff er kendt og elsket for sine mange programmer om de danske skove. Han kom til Rold Stor Kro som ung direktør for mere end fyrre år siden. Gæsterne spurgte konstant til historier fra skoven, men ingen havde nogen svar, så dem søgte han selv. Siden har han skrevet utallige bøger om Rold Skov.

- Mit forhold til Rold Skov er en evig kærlighed, som opstod allerførste dag, jeg kom hertil, og blev fuldstændig betaget af den her skov. Jeg kan ikke give noget forklaring på, hvorfor det blev sådan, men det blev det altså, siger Helge Qvistorff, der nu kan glæde sig over træet på sine mange ture i skoven.