Henvisninger til fertilitetsbehandling tredoblet

Da regeringen meldte ud, at fertilitetsbehandlingerne igen bliver gratis, blev det fejret på fertilitetsklinikken i Dronninglund. Personalet oplever nu en tredobling i antallet af henvisninger fra de praktiserende læger. Foto: Jesper Lange

Personalet på Region Nordjyllands fertilitetsklinik i Dronninglund kommer til at løbe stærkt. Antallet af henvisninger er tredoblet i den seneste uge efter behandlingen igen bliver gratis.

Når fertilitetsbehandlingen fra nytår igen bliver gratis, får personalet på Region Nordjyllands fertilitetsklinik i Dronninglund rigeligt at se til. Ifølge overlæge Michael Aasted er henvisningerne fra de praktiserende læger tredoblet i den sidste uge. Det sker på baggrund af nyheden om gratis behandlinger kom frem. Den tendens vækker glæde i Dronninglund.

Men det betyder også at personalet kommer til at løbe ekstra stærkt. I det seneste år, hvor behandlingen har kostet penge, har der været færre par, der har søgt om fertilitetsbehandling. Det har betydet, at der er skåret i mandetimerne på fertilitetsklinikken.

Da fertilitetsbehandlingen tidligere var gratis havde klinikken i Dronninglund omkring 1100 behandlinger om året, men med den nuværende personalebesætning vurderer overlæge Michael Aasted, at der kun er personale nok til at gennemfører 900 behandlinger om året.

- Så hvis den tendens, vi har set i de seneste uger, fortsætter, så bliver det svært, siger Michael Aasted.

Forsiden lige nu