02:14

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Her er Aalborg karnevals største vogn

Flere måneders forberedelse og et budget på 25.000 kroner ligger bag dette års største vogn til Aalborg Karneval.

I morgen løber Nordeuropas største karneval af stablen, når Aalborg byder velkommen til den traditionsrige folkefest. Fra kl.10 til hen på eftermiddagen bliver Aalborgs gader fyldt med tusindvis af festglade mennesker.

Her skal 20-årige Niclas Bro Sørensen og hans venner deltage, og det bliver i karnevalets største vogn.

- Vi startede for fire måneder siden med forberedelserne, og jeg har ikke rigtig sovet i den her uge, så min chef er ved at være godt træt af mig, siger Niclas Bro Sørensen.

Det er femte år i træk, at han sammen med vennerne deltage med et køretøj i karnevalet, og projektet er kun blevet større og større. I år er budgettet på 25.000 kroner.

- Det gør jo, at vi forhåbentlig trækker en masse mennesker til, og at vi får en rigtig god fest omkring den her vogn med en masse hænder i vejret og forhåbentlig solskin, selvom det ser lidt sort ud nu, siger Niclas Bro Sørensen.

Vognen er med sine 13 meter karnevalets største, og den bliver fyldt til bristepunktet med festglade mennesker, alkohol og ikke mindst en masse pynt, der skal få vognen til at passe til karnevalets tema, der i år er tabuer.

- Vi kører jo lak og læder i år, som på en måde er lidt en undertone til tabuet, for du snakker jo ikke rigtig om det, og det er jo en lille smule forbudt. Så der synes jeg, at vi passer rigtig godt ind, i forhold til, hvad karnevallet har planlagt, siger Niclas Bro Sørensen.