Her er naturvejledernes bud på forårets spiselige urter
Foto: Vibe Aagaard / TV2 Nord
Savner man inspiration til salaten eller en snack på skovturen, har Karin Winther et par forslag.
Det er langt om længe blevet forår, og i både haver og naturen spirer blomster og planter frem efter en lang dansk vinter.
Og det er faktisk ikke kun om sommeren, når der er friske bær eller om efteråret, når der er svampesæson, at man kan finde noget lækkert at spise i naturen her i Danmark.
- Urterne smager skidegodt lige nu, hvor de lige er skudt frem og er helt friske. Så det er bare med at komme afsted og få det indsamlet, lyder det fra naturvejleder Karin Winther.
Hvad kan man sanke om foråret?
Urter
Mælkebøtteblade
Ramsløg
Syre (lancet blade)
Skovsyre (hjerteblade)
Bøgeblade – tapas –
Hønsetarm/fuglegræs
Vejbred
Brændenælder
Skvalderkål
Blomster
Mælkebøtter
Bellis
Martsviol
Korsknap
Foruden at komme forårets godter fra naturen i en salat, har hun også selv en lille opskrift. Hun har nemlig ofte en pak saltkiks og en neutral smøreost med, når hun er ude at sanke.
- Det smager simpelthen ekstra godt, når det både er tilberedt og spises i naturen, siger hun.
Hun anbefaler, at man holder sig til de planter, man er sikker på, at man kender, inden man begynder at udvide sin horisont eller at tage med ud på en guidet tur.
Og så er der én ting, man skal være opmærksom på.
- Når man sanker, er det lidt mere bittert. Det er ikke som de varer, vi køber i butikkerne, der er blevet forædlet.
Du kan få flere tips til naturen HER.