Her skal du passe på dyr i trafikken

Seerne har meldt ind, hvor de oplever mange dyr springe ud på vejen. Se kortet her.

Selvom man skal passe på, uanset hvor man kører, så er der alligevel nogle strækninger, hvor dyrerene færdes ofte. Dyrene er aktive i de mørke timer, og dem får vi efterhånden flere af på denne tid af året.

Vores seere har på Facebook skrevet til os, hvor man skal være ekstra opmærksom, når man kører i den mørke tid. Det har vi plottet ind i dette kort.

 

 

Det er især ved skovene rundt om i landet, at dyrene forvilder sig ud på vejene. Der er en del meldinger om veje nær blandt andet Rold Skov og Dronninglund Storskov.

Men grunden til, man kan opleve et mylder af dyr, skyldes også at markerne er bare.

-Der bliver høstet majsmarker i øjeblikket og mange dyr kommer til at føle sig hjemløse, siger Ivar Høst, vildtkonsulent, Naturstyrelsen.

Vores transporttid falder i denne tid sammen med at dyrene er aktive i mørket. Derfor skal man lette foden fra speederen.

-Det kan godt være at 80 km i timen er rigeligt. Måske man noget længere ned for at være opmærksom, siger Ivar Høst, vildtkonsulent, Naturstyrelsen.

Råvildt er der mange af, men det kan også være kronvildt, dåvildt og ræve, der løber over vejen. Det bedste man kan gøre er at være rigtig opmærksom.

-Det gælder om at holde øje med øjnene i kanten af vejen, siger Ivar Høst.