LIGE NU:

Herbert Pundik til AAU

Herbert Pundik tiltræder som adjungeret professor ved Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold på Aalborg Universitet.

HERBERT PUNDIK
Herbert Pundik er født i København i 1927. Under den tyske besættelse flygtede han med familie til Sverige, hvorfra han vendte hjem som soldat i den danske brigade.

Frivillig soldat
Han deltog som frivillig i den israelsk-arabiske krig i 1948/1949 og studerede statsvidenskab ved Københavns Universitet.

Udvandrede til Israel
I 1954 udvandrede han med kone og barn til Israel.
I 1956 blev Herbert Pundik ansat på avisen Information i Danmark som rejsende rapportør med bopæl i Tel Aviv og i 1965 skiftede han arbejdsgiver til Politiken, hvor han i 1970 blev udnævnt til ansvarshavende chefredaktør.

Pendlede fra Israel
Han pendlede mellem Tel Aviv og Rådhuspladsen i 24 år og forlod posten i 1993, hvorefter han blev udnævnt til seniorudenrigskorrespondent. Han virker som sådan i dag.

Flittig forfatter
Herbert Pundik har gennem årerne deltaget flittigt i den offentlige debat og skrevet en række bøger om udenrigspolitik og senest erindringerne "Det er ikke let at overleve" og "Du kan hvis du tør".

Flere priser
Han er bl.a. blevet tildelt Cavling-Prisen (1967), Publicist-Prisen (1991), Rosenkjær-Prisen (1993), Modersmål-Prisen (1995).

Herbert Pundik er medgrundlægger af den internationale humanitære organisation "Humanity in Action" og af Mellemøst-fredsbevægelsen "International Alliance for Arab-Israeli Peace".

Tiltrædelsesforelæsning
I anledningen af Herbert Pundik's udnævnelse til adjungeret professor ved Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold, Aalborg Universitet, er der tiltrædelsesforelæsning:

"KONFLIKT, DIALOG, ....?
De jødiske og palæstinensiske selvstændighedsbevægelser fra 1880 til 2008".
Det sker torsdag d. 23. oktober på Aalborg Universitet.