LIGE NU:

HIK Aalborg vandt første semifinale

Volleyballherrerne fra HIK Aalborg vandt overraskende sikkert over Gentofte i semifinalen om det danske mesterskab.

Ligaens tophold Gentofte var på besøg i Aalborg Stadionhal, i den første kamp i semifinaleserien der løber bedst af tre kampe.

Gentofte er det mest formstærke hold i øjeblikket med ni sejre i træk, samtidigt har HIK Aalborg haft et svært forår med ustabilt spil. Derfor var der lagt op til en tæt dyst.

Men fuld damp på kedlerne fra start, så ud til at give nordjyderne selvtilliden. Første sæt blev vundet 25-22. Så fulgte et rigtigt tæt 2. sæt, hvor Gentofte hentede en lille HIK-føring til sidst i sættet. Marginalerne var med et godt kæmpende HIK-Aalborg-hold, der tog stikket 26-24.

Det knækkede Gentofte-drengene, der fik klaps i tredje sæt med 25-19

- Vi fandt noget af den stabilitet, der har været væk i meget lang tid, og så havde vi heldet i de afgørende situationer i dag, specielt i 2. sæt, forklarer spiller Flemming Olufsen.

Nu har HIK-Aalborg to udekampe til at få den finalekvalificerende sejr:

- Vi skal i hvert fald ramme samme niveau igen, ellers risikerer vi at få nogen over nakken der ovre, forklarer en glad cheftræner, Thomas Bertelsen.

- Jeg kan ikke huske hvornår vi sidst har vundet derover, det bliver utroligt svært. Men vi har da givet os selv et godt udgangspunkt, siger Flemming Olufsen