LIGE NU:

Hirtshals Havn bygger nødfærgeleje

Hirtshals Havn anlægger et nødfærgeleje for at sikre, at færgerne kan komme i havn på trods af driftforstyrrelser og hårdt vejr.

Hirtshals Havn fremtidssikrer sig ved at bygge et nødfærgeleje, som skal gøre det muligt for færgerne at lægge til kaj på trods af eksempelvis driftforstyrrelser og hårdt vejr.

- Vi har over de seneste måneder været i en tæt dialog med de færgerederier, der primært kommer til at anvende nødfærgelejet, om udformningen og placeringen, og den løsning, vi er nået frem til, giver færgerne mulighed for at lægge til, når der er kraftig vind fra retninger, som i dag kan give problemer, siger Peter Ydesen, teknisk chef ved Hirtshals Havn.

Rutetrafikken i Hirtshals Havn har været stigende i de seneste år. Tre rederiet sejler fra havnen, hvor der er over 40 færgeanløb om ugen på ruter til Norge, Færøerne og Island.

Planen er at bygge en 30 meter bred betonrampe ved Notkajen, som i forvejen har været forberedt til, at der kunne bygges en rampe.

- Vi forventer, at hele anlægsarbejdet er afsluttet til maj, og dermed kan færgerne have prøvet rampen hen over sommeren, så alle kender forholdene, når vi kommer hen til efteråret og vinteren, hvor vejret kan være hårdt.