LIGE NU:

Hirtshals Havn søger penge hos staten

Motorvejen til Hirtshals slutter i et snævert lyskryds ved havnen, og der er for jernbanespor til den stadig stigende godsmængde. Det er ikke godt nok - og nu vil Hirtshals Havn have staten til at skyde penge i bedre forhold for trafikken

Trafikken buldrer frem på havnen i Hirtshals.
Faktisk så meget at det nu er et problem for vejnettet og jernbane at følge med.

På jernbanenettet er sporanlægget teknisk forældret, og det kræver en total modernisering for også i fremtiden at tilgodese transporten af togstammer hele vejen ned gennem Europa.

Havnedirektør tager til Christiansborg
Havnedirektør Jens Kirketerp Jensen tager torsdag til Christiansborg, hvor han har fået 15 minutter til at overbevise trafikudvalget om, at det er en god ide at investere i flere jernbaneskinner og en sammenfletning af motorvejen i Hirtshals.

- Vi kan fremlæge situationen og forklare, hvilket potentiale der er i Hirtshals, og hvilken national betydning Hirtshals Havn er for belastning på det danske og europæiske vejnet, siger Jens Kirketerp Jensen.

Prehn er positiv over for investeringerne
Eneste nordjyske folketingsmedlem i trafikudvalget, som er det udvalg, Hirtshals Havn mødes med i morgen, er socialdemokraten Rasmus Prehn.
Han er på forhånd positiv overfor investeringerne i Hirtshals.

- Vi har råd til og der er brug for investeringer i infrastrukturen - også i Nordjylland, siger Rasmus Prehn, der gerne vil fremlægge havnens forslag overfor minister Flemming Hansen.

- Om det bliver projektet i Hirtshals, der skal gives penge til, ved jeg ikke, men jeg vil gerne være med til at undersøge det, så også infrastrukturen hele vejen i Nordjylland hænger sammen, siger Rasmus Prehn.

Hirtshals klar med 40 millioner kroner
Hirtshals Havn står klar med 40 millioner til at lave bedre vejforhold - så lastbiler og personbiler ikke skal holde for rødt, men for at få regnestykket til at gå op skal statskassen være med.

- Hvis ikke der kommer statslige investering i projektet, så hæmmer det den vækst, der ligger, siger Jens Kirketerp Jensen fra Hirtshals Havn, der gerne finansierer en del af vejforholdene, men mener, det er en statsopgave at sørge for nutidige jernbaner - også i Hirtshals.

Sidste år kørte 130.000 lastbiler på vejene ind til byen og til havnen i Hirtshals.

Det er en fordobling på få år - mens også antallet af personbiler og mængden af gods på skinner er steget støt de seneste år.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden