LIGE NU:

Historiedetektiverne vinder formidlerpris

TV2 Nord vinder sammen med P4 Nord og 12 nordjyske museer Museumsformidlerprisen 2018 pris for at kombinere historiefaget og medieundervisning på ny måde.

Et tværfagligt samarbejde med en helt ny tilgangsvinkel til det at undervise 8. og 9. klasser i historie og medieformidling har kastet en pris af sig til TV2 Nord, P4 Nord og 12 nordjyske museer i KulturarvNord. 

Historiedetektiverne er et samarbejdsprojekt mellem 12 nordjyske 8.- og 9.-klasser, de 12 statsanerkendte nordjyske museer i KulturarvNord, TV2 Nord og P4 Nordjylland. Formålet har været at afsøge nye muligheder for at kombinere professionelt museumsarbejde med moderne medieformidling og derigennem øge den historiske bevidsthed blandt de nordjyske skoleelever.

Trailervideo som optakt til Historiedetektiverne

I 2018 er der gennemført særligt tilrettelagte undervisningsforløb på alle de deltagende museer, hvor klasserne er blevet præsenteret for nogle af de mange spændende historier, som findes i det nordjyske.

Efterfølgende dykkede hvert hold ned i én enkelt historie eller genstand, som de fandt særligt interessant, og omsatte deres viden til en professionel, tre minutters kortfilm med hjælp fra TV2 Nords dygtige journalister og fotografer, som har undervist i journalistiske genrer og klippeteknik m.m.

Historiefaget blev på den måde kombineret med professionel medieundervisning, og for eleverne har det været en anderledes og helt ny måde at lære på.

Resultatet er 54 vidt forskellige kortfilm, som formidler alt fra fortællingen om den musikglade, tyske soldat Horst Lange til Slavekrigen i 1848.

Juryen har lagt vægt på det store museale samarbejde samt partnerskab med og anvendelse af medier, som fanger de unge. De unge har arbejdet med genstande og originalt kildemateriale og selv omsat og formidlet det til nutidigt udtryk.

16 museer fra hele landet har indsendt forslag i 2018. Og tre kandidater var nomineret: 

  • Familien på Hjul (Viborg Museum)
  • Historiedetektiverne (KulturarvNord – 12 museer)
  • Seksualundervisning på Kvindemuseet (Kvindemuseet).

Eksempler på kortfilm fra vinderprojektet:

Fakta om Museumsformidlerprisen:

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden