Trine Anka er en af mange, der donerer til Trine Wittendorffs indsamling til asylcentrene i Nordjylland. Foto: Torben Lykke Larsen

Hjælp i lange baner til asylcentre

I snart et år er det væltet ind med tøj og ting fra nordjyderne til en indsamling til regionens asylcentre.

Da Trine Wittendorff fra Aalborg i oktober 2014 oprettede Facebookgruppen "Hjælp til asylcentre rundt omkring i Nordjylland", havde hun bare forestillet sig, at hun skulle af sted med et enkelt læs tøj, legetøj og andre ting, doneret af venlige nordjyder og stilet til asylansøgere på de nordjyske asylcentre.

Men nu er det blevet til adskillige ture til regionens mange asylcentre, og nordjyderne bliver ved med at tilbyde aflagt tøj, legetøj, hygiejneprodukter og meget andet. Så meget, at det 12 kubikmeter store, sponserede depotrum ved HMS Opbevaring i Svenstrup konstant bugner.

- Det er helt vildt. Det strømmer til med folk i facebookgruppen, og vi får så mage ting. For fjorten dage siden var depotrummet tømt, og nu er det ved at være fyldt igen, siger Trine Wittendorff.

Flere asylcentre, TV2/Nord har talt med, fortæller om en stor vilje fra nordjyderne til at donere om hjælpe. Samme vilje oplever Trine Wittendorff, når hun modtager de mange donationer, eller hvis hun søger noget specifikt, som et af asylcentrene står og mangler.

- Vi vil, og vi kan hjælpe. Det er de danske værdier at hjælpe andre, og især dem, der er flygtet fra krig, og som ikke har noget, siger Trine Wittendorff, som efter en valgkamp med en til tider streng asylretorik har oplevet flere henvendelser og nye medlemmer i gruppen.

10. oktober har facebookgruppen 1 års fødselsdag, og lige nu er planlægningen af en større velgørenhedsfødselsdagsfest til fordel for asylcentrene i gang.

Du kan læse mere og finde ud af, hvordan du donerer på Facebookgruppen.