LIGE NU:

Hjælp til ensomme unge i Frederikshavn

Nu får de stille og ensomme unge i Vendsyssel endelig et sted at gå hen. Den 5. juni slår mødestedet Ventilen Frederikshavn  dørene op, så de unge ikke længere behøver at være alene med deres ensomhed.

I gennemsnit er der 1-2 elever per klasse, der er så ensomme, at det har store konsekvenser for deres livskvalitet. Hidtil har dem, der bor i Vendsyssel fået at vide, at de må tage til Ventilen Aalborg. Det bliver der nu lavet om på.

5. juni åbner Ventilen Frederikshavn for første gang mødestedet, hvor ensomme unge mellem 15 og 25 år kan komme og møde andre i samme situation og opnå redskaber til at få bugt med en måske kronisk ensomhed.

I følge May-Britt Melsen, der er unge- og uddannelsesvejleder i UU Vendsyssel og en af de store fortalere af at få en Ventil i Frederikshavn, skal der nok dukke nogen op.

- Jeg har haft kontakt til mange, jeg har anbefalet Ventilen til, og umiddelbart kunne jeg nævne fem, der kan komme i gang allerede nu, siger vejlederen, der begyndte at presse på for en dialog mellem kommunerne og Ventilen Aalborg, efter en intern undersøgelse viste, at mange unge i UU Vendsyssels regi følte sig ensomme.
 
6. juni holder Ventilen Frederikshavn en åbningsreception, hvor de inviterer alle, der arbejder med unge eller blot er interesserede - til at komme og høre mere om Ventilens arbejde.