De hjemløse mangler et sted at være. Når værestederne lukker, går der nemlig flere timer, inden de kan komme ind på herbergene. Foto: Per Frank Paulsen

Hjemløse mangler nyt værested

Når værestederne lukker i løbet af eftermiddagen, har de hjemløse ingen steder at tage hen, og må derfor ud i kulden.

Det er koldt udenfor. Det har de hjemløse i Aalborg måtte sande, da de hver dag tvinges ud i kulden, indtil de venter på, at natherberget åbner klokken 22.

Derfor har to hjemløse, Harald Gjersøe og Tom Jürgensen, stiftet Foreningen for hjemløse i Aalborg. Og de har arbejdet for at åbne et nyt værested, der har åbent, når de andre har lukket. Og det er ifølge Tom Jürgensen nødvendigt, for det er koldt udenfor:

- Det er kulden. Det er det store problem, siger han.

Derfor vil rådmand for familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg, Mai-Britt Iversen (S), se om åbningstiderne hos værestederne skal ændres.

- Det kan godt være, at vi skal se på åbningstiderne, så én holder åben om formiddagen og en anden om eftermiddagen, siger hun.

Foreningen for hjemløse i Aalborg havde egentlig fundet et lokale, der både var stort og billigt nok, men ejerforeningen i bygningen på Danmarksgade sagde nej til at de hjemløse måtte leje sig ind.

- Jeg er ikke sur, jeg er skuffet, siger Tom Jürgensen om den behandling, de fik af ejerforeningen.

Men ejerforeningen er ikke de eneste, Tom Jürgensen er utilfreds med.

- Jeg forstår ikke at Aalborg Kommune ikke sparker sig selv i røven og hjælper os med de par tusind kroner vi skal bruge, siger han.

Mai-Britt Iversen vil rigtig gerne hjælpe de hjemløse, da hun mener, at Aalborg skal være Danmarks bedste til at behandle sociale udsatte, men der er ingen penge i budgettet til det.

- Vi har allerede lagt budgettet for i år. Men der er masse af fonde, og dem kan vi hjælpe dem med at søge, siger rådmanden.