Hjernegymnastik på skoleskemaet

Nordjyske skoleelever bruger hovedet på en anden måde end normalt.

32 brikker, 64 felter og alt i sort og hvidt. Det er hovedingredienserne i skak, men før det bliver rigtig godt, skal man tilsætte kvitte hoveder.

Det sker i stor stil i dag fredag, når 25.086 skoleelever kaster sig ud i et enormt antal skakpartier. Det er nemlig Skolernes Skakdag og dagens motto er: "Det skal være sjovt at blive klogere."

Og hvem ved. Måske gemmer der sig en ny stormester på en af de 20 nordjyske skoler, der er med i projektet. I hele landet deltager 189 skoler i projektet, som for første gang er landsdækkende.

- Det er dejligt at se, at rekordmange skoler er med på Skolernes Skakdag og samler eleverne om læringsaktiviteter som f.eks. actionskak, der træner fokus, koncentration og evnen til at tænke fremad. Et kvikt hoved og en sund krop er nu engang det bedste udgangspunkt for en god skolegang, siger generalsekretær i Dansk Skoleskak Mads Jacobsen.

En af de nordjyske skoler, der deltager i Skolernes Skakdag er Klarup Skole. Her forsøger 1. og 3. klasse-eleverne at sætte hinanden skakmat. Og det ingen sag:

- I starten synes jeg, det var meget svært, men nu hvor man har øvet sig, så er det let nok, siger Mille Kaastrup Karlsen, der går i 3. klasse.

Hun er nok mindre klar over at hun faktisk lærer en hel masse, som kan bruges i det normale skoleskema.

- Det er primært koncentrationen og så det med at tænke taktisk. Det bruger vi jo i matematik, det med at tænke lidt frem, siger Tine Møller, der underviser børnene i matematik.


Seneste nyt

fra Nordjylland