Demonstranterne er denne gang mødt op på eget initiativ og ikke DR's. Foto: Lisbet Christensen (arkiv)

Hjørring: Demonstranter mødt op igen

Demonstranterne fra Fjerritslev, der tidligere var genstand for stor debat i medierne, er mødt op i retten igen i dag. Dog uden skilte, og denne gang også på eget initiativ.

Samtlige tilhørersæder i retten i Hjørring er i dag besat. Demonstranterne fra sidste retsdag i sagen om kursmanipulation, er igen taget til Hjørring for at følge sagen imod de tidligere bankdirektører.

- Vi er kommet i dag, alene, for at få fokus rettet tilbage mod sagen. Det kom meget bag på os, at der blev alt der det postyr med medierne sidst, siger Gunnar Ottesen, der er pensionist fra Fjerritslev.

Det var et tv-hold hyret af Larm Film, der skulle lave en dokumentar for DR, der ved seneste retsdag havde taget demonstranterne med til retten i Hjørring, og instrueret dem i, hvordan deres adfærd skulle være.

Men i dag er de her altså helt på eget initiativ.

I retten i Hjørring afgiver de to tidligere fondschefer i Sparekassen Himmerland og ebh bank forklaringer. Tilbage i 2008 stod de to, samt en tredje ledende medarbejder, for de specifikke aktiehandler imellem Sparekassen Himmerland og ebh bank, som Bagmandspolitiet mener var ulovlige.

I de to næstefølgende dage skal de to tidligere direktører Svend Jørgensen og Finn Strier Poulsen afgive forklaringer i retten.